Rybí-kuchařka

Kapr na pivě

Suroviny na kapra na pivě:

  • 4 porce kapra
  • sůl a mletý pepř
  • 1/4 litru světlého piva
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 malé cibulky
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • kmín a mletá sladká paprika

    Postup přípravy kapra na pivě:

    Kapr na pivě Opláchnuté  a osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložžíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu do chladničky. V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou na kousžky nakrájen cibulku, vložžíme porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citrónovou ššťávou a posypeme kmínem a paprikou. Dusíme pod pokličkou asi 25 minut. Při duššení podléváme maso trochou horké vody.

Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..