Suroviny:
- 4 kostky zmrazeného filé
- olej
- 2 lžíce octa
- 1 větší vejce
- 100 g strouhaného sýra eidam nebo ementál
- 1,5 dcl mléka
- 20 g hrubé mouky
- grilovací koření, sůl, pažitka nebo petrželka
Postup přípravy rybího filé:
Rybu osolíme, posypeme kořením, pokapeme octem a dáme do olejem vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme na plotně. Mezi tím si připravíme těstíčko – v mléce rozkvrdláme vejce, přidáme strouhaný sýr, mouku, sůl, zelenou nať a dobře promícháme. Hmotu naneseme na rybu, dáme do předehřáté trouby a zapékáme až je sýrové těstíčko růžové. Podáváme s vařeným bramborem, tatarskou omáčkou a mísou zeleninového salátu.