Rybí-kuchařka

Zapečené rybí filé

Suroviny:

  • 4 kostky zmrazeného filé
  • olej
  • 2 lžíce octa
  • 1 větší vejce
  • 100 g strouhaného sýra eidam nebo ementál
  • 1,5 dcl mléka
  • 20 g hrubé mouky
  • grilovací koření, sůl, pažitka nebo petrželka

Postup přípravy rybího filé:

Rybu osolíme, posypeme kořením, pokapeme octem a dáme do olejem vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme na plotně. Mezi tím si připravíme těstíčko – v mléce rozkvrdláme vejce, přidáme strouhaný sýr, mouku, sůl, zelenou nať a dobře promícháme. Hmotu naneseme na rybu, dáme do předehřáté trouby a zapékáme ažž je sýrové těstíčko růžžové. Podáváme s vařeným bramborem, tatarskou omáčkou a mísou zeleninového salátu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..