Rybí-kuchařka

Kapr se sýrem

kapr se sýrem

Suroviny na kapra se sýrem:

  • na 4 porce potřebujeme
  • 4 kapří „podkovy“
  • 2 vejce
  • 100g strouhaného sýra
  • drcený kmín, sůl
  • máslo, citron

Postup přípravy kapra na sýru:

Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme půl hodinky odležet. Pak posypeme drceným kmínem a po obou stranách zprudka opečeme. Opečené porce narovnáme do máslem vymazaného pekáče (zapékací mísy) a polejeme vejci smíchanými se strouhaným sýrem. Všechny porce by měly být stejnoměrně pokryty. V předehřáté troubě pak necháme vše zapéct, dokud sýr nezezlátne. Vhodnou přílohou budou vařené brambory nebo syrová zelenina.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..