Rybí-kuchařka

Rybí rizoto

rybyrizoto

Suroviny na přípravu rybího rizota:

  • 200 g rýže
  • 1 cibule
  • 200 g celeru
  • 200 g mrkve
  • 1 lžíce oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 400 g rybího filé
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • směs koření na ryby

Postup přípravy rybího rizota:

Na oleji osmažíme rýži, na malé kostičky nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Zalejeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut. Rybí filé nakrájíme na menší kousky, smícháme s citrónovou šťávou a kořením na ryby a přidáme k rýži. Přilejeme víno a dusíme pod pokličkou dalších 10 – 15 minut.

Dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..